Asbest offerte aanvragen

Uw asbest professioneel laten verwijderen
Veel mensen willen wonen of werken in een ouder pand, voornamelijk vanwege het enorme karakter dat een dergelijk gebouw met zich meebrengt. In behoorlijk wat gevallen komt het echter voor dat bij de bouw van het pand asbest is gebruikt. Waar destijds nog weinig aandacht en kennis was omtrent de veiligheid van asbest, weten we tegenwoordig wel beter. Asbest kan op verschillende manieren schade toebrengen aan de gezondheid. Zeker wanneer het asbesthoudende materiaal doorboord of anderszins beschadigd wordt, is de kans groot dat er losse asbestdeeltjes vrijkomen. De potentiële gevaren zijn dan niet te overzien. Om ervoor te zorgen dat uw personeel of uw gezin veilig en prettig kan werken of wonen, is het dan ook verstandig om op korte termijn een asbest offerte aan te vragen.


Wat is asbest precies?


Asbest is een natuurlijk mineraal dat zowel in Europa als Noord- en Zuid-Amerika gevonden kan worden. Er bestaan diverse varianten van, die onder meer door hun kleur onderscheiden kunnen worden. In het verleden werd het materiaal ontzettend veel gebruikt, onder meer voor beplating, dakbedekking en leidingisolatie. Dit kwam vooral doordat het materiaal onbrandbaar en ook nog eens zeer betaalbaar was. Als u woont of werkt in een wat ouder pand, is de kans dus groot dat ook hier asbest in is verwerkt. In dat geval is het aan te raden om het asbest zo snel mogelijk te laten verwijderen door een gespecialiseerd bedrijf.


Het belang van asbest in uw pand laten verwijderen


Asbest in uw huis of bedrijfspand kan zorgen voor schade aan de gezondheid van uzelf, uw medebewoners of uw personeel. Dit alleen is al grond genoeg om te kiezen voor asbest verwijderen uit uw pand. Daarnaast wil de overheid de aanwezigheid van asbestdaken vanaf eind 2024 helemaal verbieden. Uw oude asbestdak vervangen door een nieuw, veilig dak zorgt ervoor dat u weer gerust kunt wonen of werken in uw huidige pand. Vraag daarom vandaag nog een passende asbest offerte aan.


Waarom asbest laten verwijderen door een professional?


Het verwijderen van asbest in uw bedrijf of woonhuis kunt u het beste overlaten aan een gespecialiseerd bedrijf. Buro Inventas heeft een ruime ervaring met het vakkundig verwijderen van asbest en volgt de geldende voorschriften nauwgezet. De deskundige medewerkers zorgen ervoor dat asbesthoudende materialen voorzichtig uit uw bedrijfspand of woning wordt gehaald, verpakken het oude asbest goed en voeren het vervolgens af naar een speciale stortplaats voor asbestafval.


Direct een asbest offerte aanvragen


Wilt u weten wat de kosten zijn van asbest verwijderen uit uw pand? Vraag dan direct een asbest offerte aan bij Buro Inventas. U kunt een offerte aanvragen voor zowel een asbest inventarisatie als voor asbest verwijdering. Vul hiervoor eenvoudig uw naam en adresgegevens in en laat ons weten waar het asbest verwijderd dient te worden. We komen dan zo snel mogelijk bij u terug met een goede asbest offerte op maat.

Bekijk onze projecten