Asbest inventarisatie

Heeft u verbouwplannen aan een bedrijfspand, wordt uw schuur gesloopt of staat er een renovatie van uw woning in het vooruitzicht? Betreft het bouwjaar van voor 1 januari 1994?

Dan kan er mogelijk asbest aanwezig zijn.

U bent dan verplicht om een asbestinventarisatie uit te laten voeren voor aanvang van de werkzaamheden.

De asbestinventarisatie wordt bij ons uitgevoerd door een gecertificeerd deskundig inventariseerder asbest, kortweg DIA. De DIA onderzoekt op de locatie of er asbestverdachte materialen aanwezig zijn.

Asbest inventarisatie

Indien er asbestverdacht materiaal wordt aangetroffen wordt dit opgenomen in het veldwerk, er wordt onder andere gekeken naar de locatie, de staat van het materiaal, de bevestiging en het eventuele risico van het materiaal. Ook worden er van asbestverdacht materiaal materiaalmonsters genomen om aan te tonen of het asbest bevat en om welke soort het gaat. Het opstellen van het asbestinventarisatierapport gebeurt bij ons door de DIA die op de locatie is geweest, hierdoor kunnen wij voor u op een gerichte, adequate en snelle manier het rapport aanleveren. 

offerte asbest inventarisatie

Rapportage ontvangen

Door deze werkwijze voldoet de rapportage aan de geschiktheid, het doel en wensen waardoor u niet voor onverwachte verassingen komt te staan. Wilt u een asbestinventarisatie laten uitvoeren? Neem dan contact op of vraag een offerte aan. 

Snel offerte aanvragen

Klik hier voor de uitgebreide asbest offerte