Asbestsanering

Buro Inventas: dé asbestbegeleider bij uitstek
Als het op asbestsanering aankomt is Buro Inventas de meest geschikte partner voor zowel particulieren als bedrijven. Inventas, het Buro voor inventarisatie en begeleiding als je met asbest te maken krijgt, werkt nauw samen met diverse woningcorporaties en is in staat de beste asbestverwijderingsbedrijven te selecteren. Inventas draagt vervolgens zorg voor periodieke controle van de sanering en legt de waarnemingen middels dagrapporten vast.


Geweldig bouwmateriaal


Asbest dus. Je kunt het je amper nog voorstellen, maar vroeger werd het veel gebruikt in de bouw. Asbest bleek geweldig bouwmateriaal dat sterk, slijtvast en bestand was tegen hoge temperaturen. Bovendien was asbest aantrekkelijk vanwege de lage prijs. Over de schadelijke effecten van asbest was destijds nog niet veel bekend. Asbest is overigens de naam voor zes natuurlijke mineralen met een duidelijke vezelstructuur. In Nederland onderscheiden we onder meer witte asbest (chrysotiel), crocidoliet (blauwe asbest) en amosiet, bruin asbest.


Buro Inventas: 24/7 paraat voor de klant


Buro Inventas beschikt ondertussen over een uitgebreid archief dat verwerkt is in een gebruiksvriendelijk systeem. Zo kan snel informatie ingewonnen worden en kunnen bepaalde documenten snel worden ingezien. Inventas gaat verder en biedt meer informatie over asbestverdachte complexen en adressen. Op Inventas doe je nooit tevergeefs een beroep, de medewerkers staan zelfs 24/7 voor de klant klaar. Inventas is gevestigd in Ochten en bedient de regio’s Arnhem, Nijmegen, Utrecht, Apeldoorn en Amersfoort.


Specialistisch werk


Asbestsanering is zeer specialistisch werk. Uiteraard hebben de medewerkers van Inventas alle benodigde diploma’s en certificaten in hun bezit. De jarenlange ervaring doet de rest. Inventas voldoet aan alle door de wet gestelde eisen en geldt als dé specialist in asbestsanering en alles wat met asbest te maken heeft. Ook Inventas werkt vanaf het moment van aanmelding tot oplevering (al sinds 2017) met het LAVS, het Landelijk Asbestvolgsysteem. Met behulp van een code kunnen betrokken partijen steeds het proces op de voet volgen. De voor het LAVS verplichte gegevens worden door Inventas overigens ook in de offertes opgenomen.


Inventarisatie


Voor er sprake is van asbestsanering vindt uiteraard eerst een asbestinventarisatie plaats, uitgevoerd door een DIA, een gecertificeerd deskundig inventariseerder. Als er asbest aangetroffen wordt door de DIA, wordt de verdachte locatie vastgelegd en worden monsters genomen. Omdat Inventas nauw samenwerkt met een DIA kan het de rapportage altijd gericht, goed en vooral snel aanleveren. Op die manier krijgen zowel zakelijke klanten als particulieren een rapport op maat met daarin opgenomen de geschiktheid, de wensen en het doel. Dit bespaart onverwachte verrassingen achteraf.

Bekijk onze projecten