Asbest verwijderen


Buro Inventas: specialist in asbest verwijderen
Asbest is er om verwijderd te worden. Het zou zomaar een spreuk op een tegeltje kunnen zijn, maar het is gewoon de realiteit. Asbest verwijder je echter niet zomaar even. Dat laat je door een specialist uitvoeren. Of beter: moet je door een expert uit laten voeren. Buro Inventas is zo’n specialist. Contact opnemen met dit asbestinventarisatie bureau is de eerste stap richting het succesvol laten verwijderen van asbest. Voor het verwijderen van asbest moet aan nogal wat eisen en regels worden voldaan.

Eerst een asbest inventarisatie, dan asbest verwijderen


Asbest werd vroeger als bouwmateriaal gebruikt. Niet zo gek, want asbest bleek slijtvast, brandwerend, zuurbestendig en was bovendien voordelig geprijsd. Dat was vroeger, toen de schadelijke effecten van asbest nog niet geheel duidelijk waren. In ons land komen zes verschillende soorten asbest voor. Inventas weet wel raad met deze verschillende soorten. Overigens begint asbest verwijderen bij Buro Inventas altijd met een inventarisatie door een van de deskundige medewerkers. Dan ook wordt duidelijk of er ook daadwerkelijk asbest aanwezig is en om welke soort asbest het dan precies gaat. Ook kan dan iets nuttigs gezegd worden over de staat van het aangetroffen asbest. Aan de hand van die gegevens kan worden vastgesteld aan welke eisen een bedrijf moet voldoen om deze asbest te verwijderen. Dat zou zomaar eens Inventas zelf kunnen zijn, want op het gebied van asbest verwijderen is dit Buro al jaren een betrouwbare partner met bovendien de juiste certificaten. Inventas is er voor zowel de zakelijke klant als voor de particulier.


Inventas: ook voor periodieke controle


Inventas doet meer dan asbest verwijderen alleen en draagt ook zorg voor bijvoorbeeld de periodieke controle van asbestsaneringen. Deze controles worden uiteraard vastgelegd en krijgen een plaats in het archief van Inventas. Uiteraard zijn de medewerkers van Inventas allemaal in het bezit van de benodigde diploma’s en certificaten. Daardoor wordt aan alle wettelijke eisen voldaan. De ervaring doet de rest en maakt van dit asbestinventarisatiebedrijf een absolute grootheid op het gebied van asbest verwijderen.


Samenwerking met woningcorporaties


Inventas is niet voor niets de vraagbaak voor bijvoorbeeld woningcorporaties. Door een uiterst gebruiksvriendelijk systeem kunnen dergelijke instanties eenvoudig aan de benodigde informatie komen, informatie uit het keurig gedocumenteerde digitale archief. Inventas kan daarnaast extra informatie bieden over adressen en complexen waar mogelijk asbest geconstateerd is. Inventas is niet voor niets specialist op het gebied van asbest. Als zij je niet verder kunnen helpen, dan kan waarschijnlijk helemaal niemand dat.

Bekijk onze projecten